7 Ekim 2010 Perşembe

SAKIP SABANCI MÜZESİ - EMİRGAN



Biraz da kültür diyip size Sakıp Sabancı Müzesi'ni anlatayım Emirgan'daki. Burası Sakıp Sabancı'nın eski eviydi, vefat edince müze haline geldi ve İstanbul'a yaraşır şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Sakıp Sabancı Müzesi nerede? Müze Emirgan sahilde. Yani Bebek'i geçince, Sarıyer'den önde. Çok büyük olmayan bir otoparkı da var ama bir güzellik yapmışlar ve otopark servisini ücretsiz hale getirmişler. Arabayla girmek riskini alma yerine arabasız gelmenizi veya arabanızı arka sokaklarda bir yere bırakmanızı tavsiye ediyorum.

Kültür Başkenti safsatalarının altında Efsane İstanbul: Bizantion’dan İstanbul’a - Bir Başkentin 8000 Yılı” başlıklı sergiye gittim. Gerçekten muhteşemdi. Müze gördüklerimden daha muhteşemdi. Buraya sanırım Atlı Köşk de diyorlar. İçeriye güvenlikten geçerek giriyorsunuz, amaç müzeye girmek değilse çok şık ve tarz kafesinde de oturabilirsiniz. Onu da ayrı bir yazı konusu yapalım. Bu arada bu sergi için giriş fiyatı da 10 TL'ydi. Öğrenciye ise sadece 3 TL. Mutlaka uğrayın. Sakıp Sabancı da mekanında rahat uyusun.

SON BİR NOT: Sakıp Sabancı Müzesi’nde, her cumartesi ve pazar günü saat 15:30’da, Sabancı Üniversitesi öğrencilerinin rehberliğinde ücretsiz “Atlı Köşk” turları yapılıyor.Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar : 10.00-18.00
Pazartesi günleri kapalıdır.

Hiç yorum yok: