24 Ekim 2010 Pazar

PİERRE LOTİ - EYÜP

İstanbul'un en meşhur yerlerinden biri de burası. Pierre Loti. Adını Fransız yazardan alan Pierre Loti Eyüp'te... Muhteşem bir Haliç manzarası ayaklarınızın altında, sağ tarafınızda mezarlıklar, önünüzde ufak bir yosun yarımadası ve takalar.

Pierre Loti'ye nasıl gidilir? Pierre Loti Eyüp'te. İlk önce buraya ulaşmanız lazım. Taksim'den yola çıkıp Tarlabaşı yolundan geçip TRT'nin önünden de geçtikten sonra Eyüp ve Pierre Loti tabelaları sizi arabayla oraya çıkartacaktır. Araba ile gitmeniz halinde İspark yetkilileri sizi karşılaşayacak.

bunun yanı sıra Eyüp'e ulaşıp teleferikle Pierre Loti'ye çıkabiliyorsunuz. Belediye çalışıyor, Akbil bu teleferikte geçiyor. Gelelim Pierre Loti'nin ayrıntılarına. Burada bir süper market edasında fiyat stratejisi uygulanıyor. Evet, anladınız. Çay 1.80, kahve 3,80 ve böyle gidiyor. Neden? Bir nedeni de 200 kuruşun garsonlara kalıyor olması.

Buraya gelip hediyelik eşya da alabilirsiniz. Özellikle feslere isminizi yazdırabilirsiniz. Güzel bir armağan ve hatıra olabilir. Sanırım bu bilgiler yetmiştir Pierre Loti için.

Araya uzun bir zaman girdi. Nedenini bilmediğim sebeplerden dolayı istikrarlı bir şekilde yazamadım ama geriye dönüp ziyaret ettiğim yerleri kaleme almaya devam edeceğim. Saygılar

Hiç yorum yok: