28 Ekim 2010 Perşembe

BİRTAT KÖFTECİSİ - KIRKLARELİ

İLK NOT: Fotoğrafta sol taraftaki Brezilyalı arkadaşım Marcus Vinicius. Diğeri de Birtat Köftecisi'nin gediklilerinden Erdoğan amca. Kırklareli'nde yaşayan arkadaşımız Engin'in düğünü için ta Brezilya'dan kalkıp gelen Marcus'un bu ikinci Birtat tecrübesi. İlkinde tam 4 porsiyon yemiş.

***

Fabrikasyon köftelerden bıktık İstanbul'da. Yok Sultanahmet'miş yok Edirne Kırkpınar'mış. Köfteye ruhunu vermeden, paketleşmiş tatlarda aramıyoruz köftenin kokusunu.

"Girişte atıp tuttun, bakalım nereye gideceksin" seslerini duyar gibiyim. Madem köfte yiyeceğiz, Trakya'nın en iddialı yerlerinden birini almalıyım köftenin kokusunu. Ve herkesoraya, sizin bloğunuz bu kez KIRKLARELİ'nde. Tabii ki sadece köfte yemek için gitmedik Kırklareli'ne. Düğün vardı, 1 gün konakladık, 2 kez bu köfteciye geldik. Kırklareli merkezde yer alıyor. İçerisi neredeyse ana baba günü. Yaklaşık 30 kişi kapasiteli salaş, büyük ızgaralı, bol soğanlı bir esnaf lokantası burası. Her zaman gerçek tatların bulunduğu, menüsüz ve yalansız bir esnaf lokantası. İnce soğan tanecikleri ve yanında hormonsuz domates parçacıklarıyla servis edilen köfte yemiyeceğiz. Bildiğin köfte yiyeceğiz, ızgaramızda yanı başımızda.

Geçelim özelliklere. İstanbul'da kokusunu duymadığım donuk yağlı 4 küçük minicik köfteye neredeyse 14 TL ödüyorum. Peki burada? Bu mekanda porsiyonda tam 8 adet büyük köfte var. İlk önce 4'ü geliyor tabakta, bitirince diğer 4'ü. Soğanlı, domatesli, üzerine biraz da kırmızı biber serpiştirdiniz mi, yanında da söyleyin ayranı. Yok böyle bir ziyafet. Acıktım bu arada.

Köftelerin tadı muhteşem. Hayatımda yediğim en iyi köfteleri burası yapıyor diyebilirim. Fiyattan bahsedelim. O gün toplam 3 kişiydik. Ayıptır söylemesi, 5 porsiyon köfte yedik. Yani tam 40 adet. Bunun yanı sıra 3 kola, 1 ayran var. Hesap ne kadar biliyor musunuz? Yazıyla otuziki, rakamla 32.

Eğer yolunuz Kırklareli'ne düşerse, siz beni dinleyin Birtat Köftecisi'ne mutlaka uğrayın.Burası bambaşka bir yer.

Hiç yorum yok: