25 Ekim 2010 Pazartesi

GEL GÖR CAĞ KEBAP - ERZURUM

Kar, cağ kebap, Dadaş. Erzurum denince akla ilk gelen şeyler. "4 yıllık üniversite yaşamında kaç kez cağ kebap yedin?" diye sorarsanız bir elimin parmaklarıyla gösterebilirim size. Neden? Ben de bilmiyorum. Belki de pahalı gelebileceğini düşünerekten.

6 yıl sonra yolum tekrar Erzurum'a düştü. Bir gazeteci kafilesiyle Dünya Üniversite Kış Oyunları için yapılan tesisleri incelerken neredeyse hepimizin aklı cağ kebaplardaydı. Her zaman her yerde yenmez, yerindeyiz sonuçta. Erzurum'da bir Gel Gör var (1 değil 3 şube açmışlar) bir de Koç var. Genelde Koç daha eski olduğu için Gel Gör'e göre daha popülerdir. Biz fazla bir nüfusa sahip olduğumuz için Gel Gör'ü tercih ettik. Memnun kaldık sayılır. Neden sayılır? Sanırım biraz yağlıydı. Hatta fazlasıyla yağlıydı. Belki et sıkıntılarından belki de dönemden kaynaklanabilir.

Fiyat konusunda bir bilgim yok. Davetli olduğumuz için elimizi cebimize attırmadılar sağolsunlar. Gel Gör hem servisi hem hijyenik yönü hem de kibar garsonlarıyla sizi memnun edebilir. Erzurum'da cağ kebap yiyeceksiniz ya Gel Gör'e yada Koç'a gideceksiniz. Her ikisi de bankalar sokağında. Gez mahallesi diyebiliriz oraya da...

Saygılar. Bu arada seviniyoruz. İstanbul'dan şehir dışına çıkmaya başladık. Önce Muğla'dan, sonra Aydın'dan bahsettik. Erzurum'dan birkaç mekanı daha sizlere aktaracağım. Ufak bir Kırklareli turumuz var, köftelerin hala tadı damağımda. Ufak ufak çıkıyoruz, yeni yılda yurt dışına da açılacağız. Bomba gibi geliyoruz anlaşılan.

Hiç yorum yok: