1 Kasım 2010 Pazartesi

ERZURUM EVLERİ - ERZURUM


Erzurum turumuz devam ediyor. Burası Erzurumlular için klişe bir yer haline gelse de Erzurum'a gezmek için gelen turistlerin tam bir uğrak yeri. Mutlaka gezilmesi gereken bir yer olan Erzurum Evleri büyük bir alana kurulmuş, içinde nostaljik ne varsa barındıran (kılıçlardan, gramofonlara, udlardan eski plaklara, çömleklerden semaverlere kadar) bir Şark sofrası. Burada masada da oturabilir yere de çömebilirsiniz. Doğu'nun en leziz yemekleri, kebapları, közde yapılan Türk kahveleri, meşhur kadayıf dolmaları ve tarzına münhasır müzikleri...

Yıllardan beri orada olan bir mekan ve yıllanmış eşyalar... Burasının hijyenik olmadığını düşünebilirsiniz fakat öyle değil. Sordum, haftanın 3 günü mutlaka geniş bir temizlik yapılıyor. Genelde müşteriler ayakkabılarını çıkararak giriyorlar içeriye. İsterseniz terlik alabilirsiniz isterseniz yalınayak gezebilirsiniz. Üşenip çekiniyorsanız galoşu da tercih edebilirsiniz.

Burada fiyatlar Erzurum'un biraz üzerinde ama İstanbul'un inanın çok altında. Erzurum evleri 1 saatte bile gezerek bitiremeyeceğiz facebookluk fotoğraflar çıkarabileceğiniz bir yer. Burası önemli gerçekten. İnanın bana ve buraya uğrayın. her zaman böyle bir yer göremezsiniz.

Fotoğraflarımız özeldir. Sizin için çekildi :)

Hiç yorum yok: