3 Ocak 2011 Pazartesi

TERAS CAFE - ÜSKÜDAR

En son Erzurum'da böyle dakikalar geçirmiştim, yıllar sonra Üsküdar'da... Erzurum'da rock barlarda takılıp maalesef çay, kahve, portakal suyu eşliğinde şarkılarla dalıyorduk rüyalara. Elimizden bir şey gelmiyordu. Evde demlenip gitmek her zaman da çözüm değildi.

Sevgilimle kalan 30 dakikamızı değerlendirmek ve biraz da ısınmak için kendimizi attık bir yere, bilmeden. Burası Üsküdar çarşıda, balık pazarında. Üsküdar çarşıdaki Dockers'ın üst katı.

Uzun süreden beri internet cafe görmemiş biri olarak ilk katta yer alan Net cafe beni bir hayli şaşırttı. Her masanın üzerinde laptop bilgisayarlar, wireless keyfi, yarı fiyatına çay, kahve, kola.

Neyse, geçtik bir üst katta yer alan canlı müzik ve nargile mekanına... Teras Cafe genellikle lise gençliğine hitap eden bir yer. Tüm masalar dersane çıkışında toplanan liseli aşıklarla dolu. Onların olduğu yerde de slow müzikler üzerine kurulu canlı müzik olmazsa olmaz tabii. Müzisyenin sesi fena değil. Mekana göre güzel söylüyor. Fakat mekan, özellikle ilk katı fazlasıyla düzensiz ve her şey göz önünde. Ortalıkta bomboş dolaplar, farklı bakan garsonlar ve bir müdür odası. O odada yazan yazı ise akıllara durgunluk verici cinsten, hayatımda ilk defa gördüklerimden. "Mekan 12'de açılmaktadır. Bu saatten sonra gelen garsonlara cezai işlem uygulanacaktır". Bu yazı aleni ve bold harflerle yazılmış.

Teras Cafe ilgin. Bir daha gider miyim? Gitmem. Hayat felsefeme, tarzıma aykırı. Ama liseliler size sesleniyorum özellikle Üsküdar'da yaşayan ve çalışanlara... İçkisiz canlı müzik dinlemek yanında bir de sigaradan bir nefes çekmek istiyorsanız burası sizin için ideal. Fiyatlar da ucuz. Ben bir kahve bir de bitki çayına 5 TL ödedim, üstüne canlı müzik keyfi de cabası :))

Saygılar...

Hiç yorum yok: