4 Ocak 2011 Salı

MEŞHUR KİREÇBURCU MİDYE&BALIK EVİ - KİREÇBURNU

Ege sahillerinde yediğim midyelerin keyfine yakın bir yer keşfettim bir İstanbul sahil şeridinde. İstanbul'da adına midye tava denen, midye dolma denen o yiyeceklerin üstüne burada yediklerim bir anda Ege'nin şirin sahil kasabalarını hatırlattı bana.

"İstanbul'da en iyi midye, midye dolma nerede yenir?" sorusuna çok gezen biri olarak aldığım en yakın cevap burası. Kireçburnu'nda! Meşhur Kireçburnu Midye&Balık evi. Kireçburnu sahilde yer alan bu mekan hemen Kireçburnu Fırını'nın yanını mesken tutmuş, küçük, şirin ve kendine has tarzı olan bir mekan. Anlaşılan buraya bilen geliyor.

5 kişilik bir arkadaş ekibiyle otopark sıkıntısı yaşamadan oturduğumuz mekanda aynı zamanda bira da size eşlik edebiliyor. Bu mekanda şahsım adına midye tavayı, kalamarı, balık ekmeki deneme zorunluluğu buldum kendimde. Damak zevkine güvenen 5 kişilik ekibin tamamının ortak kanısı İstanbul'un en iyi midye tavasını yaptıkları yönünde oluştu. Her ne kadar sos alışık olduğumuzun dışında biraz yoğun olsa da midye tavanın lezzeti onun üstünü örttü. Fiyatlar da gayet makul.

Gelelim midye tava dışında yiyebileceklerinize... Kalamar söylemeyin. Çünkü kalamarlar hazır. Markası da Superfresh. Bu konuda hataya düştük ama hazır olduğunu masaya geldikten sonra öğrendik. Böyle mekanlarda ekmek çok önemlidir. Ekmekler bir tane daha yedirici türden. Balık ekmek fena değil. Ama midye tava olmazsa olmaz. Adamlar da zaten kalamalarda, balıkta değil midye tavada iddialılar.

İstanbul'un en iyi midyesini burası yapıyor kuşkusuz. Bana Kireçburnu nerede diye sormayın. Ortaköy'den sahil şeridini takip edin. Tarabya'yı geçin. Set Balıkı geçtikten sonra yavaşlayıp solunuza bir bakın. Mekanın önüne de arabanızı park edin. Daha ne diyeyim?

Saygılar efendim...

NOT: MEKANDAN FOTOĞRAFLARI EN YAKIN ZAMANDA YÜKLEYECEĞİM...

Hiç yorum yok: