6 Ocak 2011 Perşembe

SABANCI POLİS EVİ - BEYLERBEYİ


Öğretmenevi, Polis evi gibi sosyal tesisleri pek bilmem. Daha önce de hiç uğramadım. Fakat geçtiğimiz günlerde Beylerbeyi'ne uğradığımda kız arkadaşımın tavsiyesi üzerine öğle yemeğimizi Polis Evi'nde yemeye karar verdik.

Beylerbeyi Polis evi, hemen sahilde gerçekten harika bir boğaz manzarasına sahip. Mekan çok büyük ve gösterişli. Duyduğum kadarıyla diğer sosyal tesislere hiç benzemiyor. Sabancı Vakfı'na bağlı olan Polis Evi dolayısıyla fiyatlarıyla dikkat çekiyor. Servis, garsonlar, hijyen muntazam. Mutfağı aranılan mutfak türlerinden. Aradığınız her şeyi bulmanız mümkün. Dilerseniz yemeğinizin yanında şarap, bira gibi alkollü içecekleri de tercih edebilirsiniz.

Fiyatlara gelelim hemen. Fiyatlar böyle bir manzaraya ve böyle bir restauranta göre inanılmaz derecede uygun. Verdiğimiz siparişlerden hareketle gidelim. İki kiş bir tavuk schnitzel bir de kuzu şiş siparişi verdik. Schnitzel 8 TL. Ama tavuğun boyu bir tabak kadar. Hayatımda gördüğüm en büyük ve dolu schnitzel servisi. Kuzu şiş de aynı şekilde. Çok leziz ve tabağı da dolu dolu. Onun fiyatı ise 12 TL. Bira ise 6 TL. Fiyatlar bu şekilde.

Biraz da ortamdan bahsedelim. Genelde 12-1 arası burası Sabancı Olgunlaşma Enstitüsü'nden gelen kızlarla dolup taşıyormuş. Biz 1.30'dan sonra mekana geldik. Kaçırdık :) Bu saatten sonra ise mekan yine kadınların. Ama yaş ortalaması biraz yüksek. Biraz değil fazlasıyla... hepsi babanem... Kalabalık gruplar halinde hem denizin hem de uygun fiyatların tadını çıkarmaya gelmişler. Ne varsa götürüyorlar.

Bu arada mekanın girişinde ve her yerinde fotoğraf ve video çekmek yasaktır diyor ama garsonların asıl görevi neredeyse fotoğraf çekmek. O konuda bir sıkıntı yok.

Son not çok önemli. Buraya şu ana kadar herkes girebiliyordu. Kapıda x-ray cihazından geçip hemen restauranta giriş yapabiliyordunuz. Fakat kapıda okuduğum not beni üzdü. Uyarıya göre 15 Ocak'tan itibaren buraya giriş misafir kartıyla olacak eğer emniyet mensubu değilseniz. misafir giriş kartı almak için buraya başvuracaksınız, yıllık 50 TL'lik aidatla kartınız çıkacak ve siz de buraya ne kadar isterseniz gelebileceksiniz.

Polis Evi'nden notlar bu kadar. Beylerbeyi'nde ve civarında oturanlar 50 TL verip burayı mesken tutmalılar. Yemekler, servis, fiyatlar ve en önemlisi manzara şahane. Aynı zamanda burada hafta sonu brunch keyfi de yaşayabilirsiniz. Onun fiyatı da sanırım 15 TL.

Benden bu kadar. Saygılar efendim.

Hiç yorum yok: