1 Ağustos 2010 Pazar

SET BALIK - TARABYA




Boğaz'da rakı-balık keyfi dillere pelesenk olmuş bir düzendir. Evet, boğazda rakı balık keyfini yaşatmak, insanlara hizmet etmek ve onların beğeniyle mutlu bir şekilde mekanınızdan ayrılmasını sağlamak bir düzen ister. O düzenin adresi de Tarabya'daki Set Balık. Etiler'de yumuşaklar Tarabya'da uşaklar diye düşünmeyin Türüt gibi.

Balık pek sevmem, ama burası sevdirir. Rakıdan 5 duble içerim ama burası 6'yı hatta 7'yi içerir. Rejimdeyim derim burası adamı rejimden çıkarır. Tatlı sevmem derim şeker komasına sokar burası adamı.

Tarabya'daki Set Balık ilginç bir düzene sahip. hiçbir masada rakı şişesi yok. Bittikçe geliyor. Siz son yudumu aldığınızda buzlarıyla beraber rakı çoktan doldurulmuş oluyor. Siz sadece istediğiniz ana mezeleri seçin. Seçebilirseniz.Onlarca ve hepsi birbirinden leziz. Seçtikten sonra kızarmış ekmekler de hemen masanızda olacaktır. Sizin masanıza bakan 2-3 garson muhteşem bir organizasyonla, ilgileriyle ne sizi bunaltıyorlar ne de ilgisizlik yakınmanıza neden oluyorlar.

Masanıza ara ara gelen onlarca evet onlarca harika, hiç tatmadığınız mezeler sizi ihya edecek. Hem yetiştirme hem de deniz balıkları size boğazda olduğunuzu daha fazla hissettirecek.

Yemeğiniz bitti mi? Tamam, hemen tatlıyor geliyor. 6 dublenin sonunda hatırladığım kadarıyla baklava, dondurmalı profiterol ve kagıt helva arasında muhteşem bir dondurma geliyor. Rakıyla da harika gidiyor. Şeker artıyor, kanla karışıyor, kafamız daha da yükseliyor.

Tarabya Set Balık hem fiyatları hem servisi hem keyifleri hem de güzel manzarasıyla Boğaz'da tercih etmeniz gereken ilk yer olmalı. Rezervasyonu unutmayalım, yer bulmanız neredeyse imkansız. Fiyatlara gelince. 3 kişi tam 180 TL ödedik. Ama yediğimiz önde yemediğimiz arkadaydı. Ben bu zamana kadar anladım ki güzel mezeler, güzel ikram görmemişim.

Set Balık Tarabya'da sahilde... İsterseniz kız arkadaşınızla gidin isterseniz erkek grubu olarak gidin. İlgi ve alaka her zaman, her kişiye, aynı oranda...

Saygılar. Yukarıdaki fotoğraflar da geldiğimiz ve gittiğimiz saatleri de gösteriyordur sanıyorum. Gelin buraya.

Hiç yorum yok: