8 Ağustos 2010 Pazar

EKONOMİ GAZETECİLERİ LOKALİ - TAKSİM



Önce Süt Liman dediler, sonra da Cumhuriyet meyhanesi... Olmadı, fasıl isteklerinin sonu Ekonomi Gazetecileri Lokali'nde bitti, ben de şaşırdım. 10 kişilik bir erkek topluluğunun rahat edebileceği bir yerdeyiz. Taksim'de Megavizyon'un hemen karşısında yer alan butiğin kuytu bir köşesinden çıkıyorsunuz buraya. Değişik, biraz farklı.

Eski bir daire, yüksek tavanlı, ahşap tabanlı. Ve geliyoruz merak ettiklerinize.

Geçen hafta sonunu Set Balık'ta geçirmiştim, Tarabya'da. Set Balık'ın yanında burası sıfır kalır. Hayır hayır. Set Balık boğazda değil miydi kardeşim. Orada kim bilir ne kadar öderiz demeyin. Hemen alttaki yazıyı okuyun.

Anlaşma ben gelmeden yapılmış. Kişi başı 55 TL. Sınırsız. Rakılar Efe Rakı. Set Balık'ta Tekirdağ, Efe, Yeni Rakı. Ne isterseniz?

Burada mezeler olabildiğince ufak, peynirler rejime yönelik. Kibrit kutusu kadar. Mezelerin çok leziz olmadığını söylemekle birlikte gelen sigara böreğini anlamak da zor. Sigara bile bundan daha kalın ve uzun. Bunun yanı sıra en önemli sıkıntımız ise sıcaklık oldu. Yok yok. Mekanda klima var. Rakılar, hatta sular bile sıcak. Buzlar bile nafile. Rakı içmeye gelinen böyle bir yerde sıcak su ve rakı dayanılamaz bir eziyet. Servis mekana göre çok kötü değil. Düzelebilir.

Fasıl da ortama göre ortalamanın üzerinde. Eko güzel. Ses iyi geliyor. Mekanda toplam 10 masa bile yok. Zaten fasıl da en arkada sadece 4-5 masaya hizmet veriyor. Siz kapı girişinde olanlar onları göremiyor bile. Teypten çalınsa fark etmezsiniz.

Her ne kadar içeride sigara içilmez uyarısı bulunsa da kuytu bir köşede olması yasaklardan da kaçmasına sebebiyet verebiliyor.

Su ve rakıların sıcaklığı kadar bir önemli husus da ana yemekti. Rakının ana içki olduğu fiks menülerde ana yemek her zaman balıktır. Rakı ile balık yenir. Tercihen başka bir şey de isteyebilirsiniz. Ama burada tavuk geliyor. Evet tavuk. Hem de tavuk şiş.

Gelelim yazımızın sonuna. Kişi başı verdiğimiz ücret 55 TL. Bir de Set Balık'a bakın. İyi araştırın. Kalite farkı mutlaka olacaktır mekanlar arasında. Siz de her zaman hem uygun olanını hem de kaliteli olanını seçin. Eğer tercihiniz Taksim ise alternatifiniz de boldur. Bir de başka yerlere bakın derim ben.

Hiç yorum yok: