25 Ağustos 2010 Çarşamba

APPLE BEACH-GÖKOVA, MUĞLA




Bu adamın elinde sihirli bir değnek var. Harabeyi saraya, samanlığı seyrana çevirebiliyor. Seziler kuvvetli, tecrübe yıllardan beri, vizyonu seyrettirir alemi. Tuncay Ergün'den bahsediyorum. Muğla'nın tek tük girişimci insanlarından biri olan Ergün, Muğla'ya büyük vizyon katan F1 Cafe (Muğla'nın gelmiş geçmiş en lüks mekanıdır ve kapitalist düzene,bir bankaya devretmek zorunda kalmıştır yerini)'den sonra şimdi sevdalısı olduğu Gökova'ya elini attı. Attı ve çehreyi değiştirdi.

Eski Orman İskelesi onun sayesinde bir cennete dönüştü. İtinayla seçilmiş minder şezlonglar, kararı zor verilmiş klas, krem şemsiyeler, anında yaşatılan hizmet ve Gökova Akyaka'nın eşsiz doğası.

Bunları, bilmeyenler ve farklı lezzetler keşfetmek isteyen heyecanlı kişiler için yazıyorum. Çeşme, Bodrum gibi gözde turizm merkezlerinin özel beachlerini aratmayan Apple Beach'e Gökova Ormanı'ndan içeri girerek ulaşabilirsiniz. Dilerseniz ormanın üst kısmından beach'in yakın bir mesafesine arabanızı park edebilir, 2 dakikada serin sularda kendinizi bulabilirsiniz.

Apple Beach'te fiyatlar da gayet makul. Buz gibi biralar 6 TL, kahve 4 TL. Yemekler ise lezzetine göre gayet normal. Fakat evet fakat şezlong başına 10 TL ödüyorsunuz. Hesabı 50 TL beklerken 90 TL ödemek zorunda kalabilirsiniz biz gibi. Tamam, mutlaka şezlonglara para ödenmeli fakat bunlar sembolik rakamlar olmalı. 5 TL olsun, 7 TL olsun ama 10 olmasın. Belki dışarıdan gelene bu ücret koymayabilir ama bizim gibi çocukluğunu Gökova'da harcayan insanlar için şezlonglara 10 TL ödemek biraz düşündürücü...

Gökova'nın o kimsesiz orman iskelesini harika bir beach'e dönüştüren Tuncay Ergün harika bir iş başarmış ve o sessiz tatil beldesine bir heyecan getirmiş. Zaten Gökova'ya ölmeden önce mutlaka gitmelisiniz, gidince buraya mutlaka uğramalısınız. Ben tam bir keyif adamıyım. Damak tadım, kulağım (ne alaka demeyin. Muhteşem müziklerle başlıyor gün ve güneşin tam üstümüzden çekilmesiyle beraber başlıyor beach müzikleri. Hande, Tarkan, Demet... Bu arada DJ de cabası) üst seviyededir. Bu işi bilirim, size Apple Beach'i kesinlikle tavsiye ederim.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

anlatilanlarin hic ilgisi yok arkadaslar..siz bebeginizle ve ailenizle oturup dinlenirken isletme sahibi motoruna ara gazi verip beach'e giriyor ve o gurultuden tepe tuylriniz kalkip iniyor..susuyorsun sakinligimi bozmayayim diyorsun..devam ediyorsun dinlenmeye calismaya..garsondan pizza istiyorsun hazir superfresh pizza ise getirme diyorsun yok bizimki karisik pizza diyor şaka gibi..amelelik dizboyu..efes siseleri gizleniyor yok deniliyor onun yerine kucukler kaktırılmaya calisiliyor ayni fiyata..gorduk ama o siseden deyince de yok bizde ama bi bakayim deniliyor..sonra elinde o siseyle gelince anlarsiniz ki gerilmemek elde degil..komedi gibi..sonra bir soguk bira daha iceyim derken ekip eline aliyor tatli cadi kuru supurgelerini ve toz attıra attıra supuruyor beach önünü..tabii butun toz ustunuzde agzinizda..bebeginiz de var en onemlisi o..kibarca uyariyorsunuz bu saatte degil de baska satte yapilabilir mi diye..isletmeci uzerinize yuruyerek begenmiyosan burda takilmicaksin baska yere gideceksin dedi..pisligin onde gideni bi adam ve tavır..hayatimda hicbir isletmede bu tip bi adam gormedim..fiyatlar da gayet makul degil 2012 sezonu icin..kesinlikle gitmeyin paranizla rezil oluyorsunuz..bi de uzerinize afiyet kufur yiyorsunuz 3 kurusluk adamdan