26 Mart 2010 Cuma

BEŞİKTAŞ PAZARI, BEŞİKTAŞ




Şimdi sizi çok farklı bir yere götüreceğim. Burası ne bir restaurant ne bir cafe ne de büfe. Pazara gidiyoruz. Beşiktaş pazarına. Yanımızda kadınlar alışveriş yaparken, sebze meyve seçerken, entari alırken, pazarlık yaparken hemen yanında biz karnımızı doyuracağız. Hem de enfes bir lezzetle...

Evlendirme Dairesi veya Migros'un hemen arkasında kalıyor Beşiktaş pazarı. Pazardan içeri girip kadın kalabalığını yarıp en köşeyi buluyorsunuz. Hatırı sayılır bir alana kurulmuş iskemlelerden birine oturun. Görürsünüz, teyzemiz gözünüzün önünde gözlemelerimizi çoktan saca atmıştır sizi fark ettiğinde. Sadece gözleme mi? Tabii ki hayır. Evde yapılabilecek herşey, kekler, börekler hatta mantıya kadar herşey el emeği göz nuru şeklinde bekliyor sizi tezgahta. Biz gözleme yemeye geldik 3 kişi bir Cumartesi sabahında. Kaşarlı, patatesli, otlu, beyaz peynirli, kıymalı... Nasıl isterseniz? Servis inanılmaz hızlı. Çaylar tam damağımıza layık. İnanın masada kolonyalı mendil bile var. Masadaki salçayı teyze yapmış, belli. Lahana turşusu da var hani.

Bu arada çarşı deyip geçmeyin. hani bazı erkekler vardır güzel kız görmek için cafeye giderler. Ne gerek var? Burada inanılmaz bir sirkülasyon, çok güzel hatunlar var. Siz çoğu kadının üzerinde gördüğünüz bodylerin, o meşhur gri eşofman altlarının hep mağazalardan alındığını mı sanıyorsunuz hala?

Buraya mutlaka uğrayın. Alın size farklı bir yer işte. Sıkılmadınız mı Maslak'ta, Nişantaşı'nda herkesin bildiği yerleri anlatmamdan. Ben sıkıldım valla. Gözlemeler 3.5 TL. Saygılar. Marmaris'e gidiyoruz. Sırada genelde Marmaris'in yerlilerinin, motorcu amcaların, devamlı Yunan adalarına giden yatçı kardeşlerimizin uğrak mekanı olan bir yer var. Bir de orayı ziyaret edelim. Bakalım bir değişiklik var mı?

Foto: Özeldir.Yenilik içerisindeyiz. Büyüyoruz :)Bakmadınız mı hiç sağ tarafa. Amerika'dan bile sürekli girenlar var :)

Saygılar
iletişim: herkesoraya@gmail.com

Hiç yorum yok: