8 Mayıs 2013 Çarşamba

BODRUM BİTEZ DONDURMA - BAĞDAT CADDESİ - İSTANBUL

Ne zaman İstanbul’da göreceğiz diye beklerken hatta ‘acaba biz mi alsak?’ diye araştırıp sormaya başlamışken bu güzel haberi aldık. Tanıdık, sevdiğimiz bir arkadaşa vesile olması ise çok daha şık oldu.

Bodrum’u bilenler, Bitez Dondurması’nı bilmemezlik edemezler, öyle bir lüksleri yok. Bodrum denince akla gelen ilk 5 şey arasına sokacağımız Bitez Dondurma artık İstanbul’a geldi. Hem de çok güzel bir yere. Bağdat Caddesi’nde, Şaşkınbakkal’da. Zaten Anadolu Yakası’nda sadece bu bölge olurdu, ya da Avrupa Yakası’nın Sarıyer’e uzanan sahil şeridi. Belki de Cihangir…

Mekanı sevgili arkadaşımız Can İşbakan açtı. Kendisini daha önce bu blogdan tanıyoruz. Vonalı Celal, İstanbul’un kendi tarzı ve konseptinde en iyi yerlerden biri. Karadeniz yemekleri ise konumuz bu işin merkezlerinden.  Kennedy Caddesi’ndeki ana şubenin ardından Levent’teki Sapphire’de daha da geniş kitlelere ulaşmayı hedeflemişlerdi, oldu.

Şimdi bambaşka bir alandalar.

Uzuuuun Bağdat Caddesi dondurma rekabetine açtı, açıktı. Şimdi bir Lara Fresca, Cremaria Milano’lar var yurt dışı patentli. Bir de bizim, ülkemizin dondurmaları. İstanbul’un meşhur dondurmacısı, Yaşar Usta ve Bodrum’dan gelen eşsiz lezzet Bitez Dondurma.

Özellikle hafta sonları uzuuun sıralardan sonra alınan o şahane dondurmaları bu kez de Bitez Dondurma’dan deneyelim. Özellikle Bodrum Mandalina, kanyak, bal bademi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Yolunuz Bağdat Caddesi’ne hatta Kadıköy’e düştüğünde mutlaka Bitez Dondurması’na uğrayın ve gerçek lezzetin tadını çıkartın.

Saygılar

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yeşilköy de açıldı