8 Mayıs 2013 Çarşamba

KARGA - KADIKÖY - İSTANBUL




Burası Kadıköy’ün simgelerinden biri.  Yolu Kadıköy’den geçen her gencin uğrak noktalarının başında geliyor Karga. Uzun yıllardan beri Kadıköy Barlar Sokağı’nda hizmet veriyor.

Dillere destan, anlatılması zor bir binada…  Karaköy’deki, Şişhane’deki eski evleri anımsatıyor. Üç katlı. Özellikle şöminesiyle ünlü. Soğuk kış aylarında birbirini tanımayan insanların bile odunların etrafında kaynaştıkları, ahbap, sevgili oldukları yer.

Uzun yıllar sonra bir ay içerisinde üstüste ikinci ziyaret gerçekleşti buraya. Her ziyaret yer bulma telaşıyla başladı, tenhalaştığı zaman vedalar yaşandı.

Klasik Kadıköy barları gibi Karga da özellikle rock şarkılarıyla meşhur. Her gün başka bir DJ sahne alıyor mekanda. Hiç kimseyi sıkmadan saatlerce hem muhabbet etmenizi sağlıyor hem de ritm tutmanızı. Müzik anlayışı yıllardan bu şekilde, hiç bir zaman farklılık göstermedi.

Karga, özellikle üniversite öğrencilerinin rağbet gösterdiği bir yer. yaş ortalaması 22-23. Fakat buna karşın içeride 40'ına merdiven dayamış kargaseverleri de içeride görmek mümkün. Biralar 9 TL.

Hiçbir zaman popülerliği kaybetmeyen Kadıköy Barlar Sokağı’nın en meşhur mekanı olan Karga, sizleri bekliyor. Eğer hiç ziyaret etmediyseniz şimdiden mekanın büyüleyici ve farklı ortamına yönelik heyecan duymaya başlasanız iyi olur.

Saygılar

Hiç yorum yok: