3 Haziran 2010 Perşembe

SAPPHİRE A LA TURCA - ORTAKÖY

Sahil yoluna girmek en büyük zulümdür bir insan için İstanbul'da... Hele bir de hafta sonuysa. O yüzden hep yürümeyi tercih ederim. Yürüyerek Ortaköy'e, Arnavutköy'e, Bebek'e hatta Baltalimanı'na bile gitmişliğim vardır. İşte böyle bir günde Ortaköy'de kalakaldım.

Sahilin kalabalığından kurtulmak, dipdibe oturmanın soluk almanızı engellediği yerlerden kaçarak biraz daha ara sokaklara daldık. Ortaköy camiinin giriş kapısının hemn karşı sokağındayım. Gözümüze ilk çarpan yere oturduk. Gayet nezih, gayet mutluyuz yerimizden. Sıcakta içilen biralar her ne kadar bu mutlulukta birebir etkense de asla yüzde yüz değil.

Yerimiz Sapphire A La Turca. "Neredesiniz?" diye soranlara "Sapphire'deyiz abi. Bira içiyoruz" şeklinde verdiğiniz cevap hemen yanlış algılanıp "Neee.. Ne işiniz var bu saatte abi orada?" diye geri dönünce hemen aklınıza meşhur Sapphire geliyor. Yok orada değiliz. Saat erken. Bu saatte oraya gidilmez.

Sapphire A LA Turca'da 50'lik biralar 7.50 TL. Ortaköy'e göre gayet uygun. Servis muazzam, hızlı, kaliteli. 4 kişilik masamızdan sipariş edilen bir dondurmalı irmik helvası ise günün konusu oldu. İrmikler tam kıvamında, dondurma tam ağzınıza layık. Gayet başarılı. Burada Sapphire A La Turca yönetimini tebrik ediyoruz.

Mekanın en önemli özelliklerinden biri de garsonları. Garson tercihlerini sanırım spor salonlarından yapmışlar. Kastan geçilmiyor ortalık.

Öte yandan Ortaköy'e gitmişken bir boğaz turu yapmamak da olmaz hani. Her 20 dakikada kalkan boğaz turları yaklaşık 1 saat sürüyor. Fiyatı kişi başı 10 TL. Yat turunda çaylar 2.50, biralar 6 TL.

Benden bu kadar...

Saygılar. Başka bir mekanda görüşmek dileğiyle...

Hiç yorum yok: