4 Kasım 2010 Perşembe

EMİRŞEYH - ERZURUM

"Burası yeni mi açıldı?" diye sordum arkadaşlara. "Hayır. Burası hep vardı. Ama öğrencilik döneminde çok pahalı olduğundan adı bile anılmadı" diye cevap verdiler. Evet, 4 yıl boyunca ilginçtir hiç duymamıştım burayı. Meğer Erzurum'a gelen burada yemek yemeden gitmiyiyormuş. Biz de öyle yaptık. 25 kişilik bir gazeteci ekibiyle bir akşam yemeği için buraya geldik. Daha önceki Erzurum turunda öve öve bitirememişlerdi, nasip bugüneymiş. Anlattıkları kadar da varmış. Burası neredeyse bir saray andırıyor. Büyük masanın başına geçerseniz kendinizi padişah gibi hissedebilirsiniz. İnanılmaz bir tasarım, Osmanlıvari bir desen var tüm tavanlarda. Girdiğiniz anda sizi büyüleyen tamamen Osmanlı geleneklerini andıran Emirşeyh'te öğrenci görebilmek neredeyse zor. Genelde Erzurum'un ve buraya misafirliğe gelen kalburüstü insanları görüyorsunuz.

Hatta bir duvarda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün burada yemek yerken fotoğrafı bile asılı. Burada yukarıda görmüş olduğunuz olağanüstü tabağa Vali kebabı diyorlar. İçinde tavuğundan içli pilavına ciğerden köfteye kadar her şey mevcut. Yanında gelen yoğurt enfes. Ayranı tadılası. Yemek açısından buraya söylenebilecek en ufak bir eleştiri bir yok. her şey tam takırında.

Fakat son zamanlarda olduğu gibi buranın fiyat konusunda da size bilgi veremiyorum. Gazeteciliğin seyahat avantajlarının yanı sıra böyle yemeklerin fiyatını hiç düşünmeden yiyebilecek olmanın verdiği haz da mutluluklarımızdan bir tanesi...

Şu ana kadar Erzurum'dan verdiğim yerler mutlaka gidip görülmesi gereken yerler. Bunları not alın. Eğer bir gün yolunuz buraya düşüp bu mekanları tercih ederseniz bana teşekkür edeceksiniz. Şimdiden kulağım çınlamaya başladı. Saygılar.

Son zamanlarda olduğu gibi fotolarımız da sizlere özel bir herkesoraya blog yapımıdır. Çok da estetik değiller aslında. Ama işinize yarar. İnternet camiasına bir upload hizmetimiz olsun.

Hiç yorum yok: