İstanbul'un o mistik, tarih kokan, gerçek kesminde yer alan Yerebatan Sarayı'ndayım, ikinci defa, belki de 10 yıl sonra... İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken yerlerinden biri olan Yerebatan Sultanahmet tarafında bulunan tarihi dokulardan bir tanesi...
Burada Yerebatan Sarayı'nın tarihinden ve neler görebileceğinizden bahsetmeyelim. Okumaktan ziyade görmek en büyük ilacınızdır merakınızda.
Yerebatan Sarayı'na nasıl gidilir? Giriş ücreti ne kadardır? İnsanlar internet ortamında araştırırken özellikle bunlara dikkat ediyorlar.
Yerebatan Sarayı Sultanahmet mevkiinde bulunuyor. Yani Eminönü'nün üst kısımları. Kolay bir dille anlatıyorum dikkat edin. Buraya en kolay ulaşım yolu tramvay. Tramvaya Kabataş'tan, Tophane'den, Karaköy'den, Eminönü'nden ve o yol üzerlerindeki duraklardan binebilirsiniz. Sultanahmet durağında indiğinizde kolay bir şekilde Yerebatan Sarayı'na ulaşacaksınız. Beşiktaş'tan taksi 12 TL yazıyor. Kabalalık bir şekilde gitmeyi planlıyorsanız taksiyle ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Peki Yerebatan'a giriş ücretine gelelim? Bildiğiniz gibi 2-3 yıldan beri Türkiye genelinde kabul gören Müze Kart sistemi hüküm sürüyor. Fakat Yerebatan Sarayı'nda müze kartı geçmiyor. Öğrenci tarifesi de yok. Kişi başı 5 TL ödeyerek giriş yapabilirsiniz.
Yerebatan Sarayı'nda yer alan cafede Lavazza kahvelerinizi içebilir, tarihin kokusunu hissedebilirsiniz. Yerebatan Sarayı'nda Medusa'ya ve aynı zamanda dev balıklara dikkat etmenizi tavsiye ediyorum. Öte yandan 5 TL karşılığında bir kulaklık temin edebilir gezerken Yerebatan'ın tarihçesini ve önemini dikkatli bir şekilde dinleyebilirsiniz. Saygılar
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder